Present at the 34th Graduation, Director General of Communication and Information Technology Encourages Wise Millennial Generation to Address Digital Era

[:id]Umsida.ac.id – Direktorat Jenderal (Dirjen) Informasi dan Komunikasi Publik (IKP) Kementerian Komunikasi dan Informatika (Kominfo) Prof Dr Widodo Muktiyo SE MKom, hadir untuk memberikan orasi ilmiah dalam wisuda ke-34 Program Diploma, Sarjana dan Pascasarjana Universitas Muhammadiyah Sidoarjo pada minggu (27/10).
Bertempat di Auditorium KH Ahmad Dahlan, Wisuda gelombang  kedua diikuti oleh wisudawan- wisudawati Fakultas Bisnis Hukum dan Ilmu Sosial (FBHIS), Fakultas Agama Islam (FAI), dan Fakultas Ilmu Kesehatan/Kebidanan (FIKES) program diploma, sarjana, dan pasca sarjana pada wisuda ke-34 tahun akademik 2018/2019.
Orasi ilmiah yang bertajuk Generasi Millenial Enterpreneurship di Era Digital membahas tentang tantangan dalam menyikapi peradaban millenial di era digital. Prof Dr Widodo Muktiyo SE Mkom menegaskan bahwa manusia dituntut untuk produktif, “Kita dituntut untuk menjadi manusia yang produktif dan selektif terhadap media sosial,” paparnya.
Dalam kesempatan itu pula, ia berharap agar lulusan Umsida siap menghadapi tantangan di era yang semakin maju, dengan respon sebaik baiknya melalui kejelian dan keberanian menemukan peluang, “Wisudawan- wisudawati bisa menangkap tantangan era digital ini menjadi lebih jernih. Bahwa, cara berpikir kita harus berubah, semua menjadi tantangan. Mari kita change karakter kita dalam menghadapi lingkungan yang tidak pasti,” pungkasnya. Lanjutnya, dan juga harus menanamkan mindset,” (Erika/real)[:en]Umsida.ac.id – Directorate General (Dirjen) Public Information and Communication (IKP) Ministry of Communication and Information Technology (Kominfo) Prof. Dr. Widodo Muktiyo SE MKom, was present to give scientific speeches in the 34th graduation of Diploma, Undergraduate and Postgraduate Program of Muhammadiyah University Sidoarjo (10/27).
Located at the KH Ahmad Dahlan Auditorium, the second wave of graduation was followed by graduates of the Business Law and Social Sciences Faculty (FBHIS), the Islamic Faculty (FAI), and the Faculty of Health / Midwifery Sciences (FIKES) diploma, undergraduate and post graduate programs at 34th graduation academic year 2018/2019. The scientific speech entitled Millennial Entrepreneurship in the Digital Age discusses the challenges in responding to millennial civilization in the digital age. Prof. Dr. Widodo Muktiyo SE Mkom emphasized that humans are required to be productive, “We are demanded to be productive and selective people towards social media,” he explained.
On the same occasion, he hoped that Umsida graduates would be ready to face challenges in this increasingly advanced era with the best possible response through foresight and courage to find opportunities, “Graduates can grasp the challenges of this digital age to become clearer. That, our way of thinking must “Change, everything becomes a challenge. Let’s change our character in the face of an uncertain environment,” he concluded. He continued, and also had to instill mindset, “(Erika / real)[:]

Ketua PWM Jatim: Allah memiliki Skenario
April 10, 2021