Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/html/wp-content/plugins/og/includes/iworks/class-iworks-opengraph.php on line 331

Industry 4.0 Affects All Life Lines, Professor Johny Jeremias: Young Generation Must Master Business Strategy

[:id]Umsida.ac.id – Profesor Johny Jeremias, hadir dalam International Conference Business Law and Social Sciences (ICLABSS) and Call Paper 2019 yang digelar di Auditorium KH Ahmad Dahlan, Kampus 1 Umsida. Dalam kesempatannya, Profesor Johny Jeremias mengatakan banyak hal yang akan terjadi pada Industri 4.0. Menurutnya, industri 4.0 akan mempengaruhi seluruh lini kehidupan, termasuk soal  penyimpanan data yang sangat erat kaitannya dengan industri 4.0. Model bisnis di era industri 4.0 ini nantinya akan menjadi model bisnis baru yang mengedepankan kemudahan akses data, artificial intelegence, machine learning dan deep learning.

Alhasil, bisnis model ini akan memberikan dampak yang signifikan pada pendidikan. Di mana pendidikan akan lekat dengan course delivery yang didalamnya dapat berupa internet based maupun hands on. Pun dengan sekolah bisnis, ia mengatakan, “Bisnis merupakan bentuk inovasi model pendidikan, ke depannya model pendidikan bisnis akan lebih menaruh perhatian lebih pada keterampilan yang lebih memadai,” ujarnya.

Hal ini rupanya menarik perhatian Muhammad Eko mahasiswa  prodi manajemen FBHIS, yang pada sesi Tanya jawab sempat menanyakan kemungkinan Indonesia untuk bersaing dalam industri 4.0 sementara di lain pihak, masih banyak masyarakat Indonesia yang berpikiran tradisional. Menangapi hal tersebut, Simon Freser Univercity of Canada ini  mengatakan, “Manusia punya kekuatan untuk terus maju. Tidak peduli seberapa tradisional kondisi yang dialaminya. Sehingga tentu saja Indonesia punya kesempatan yang sama untuk bersaing di era Industri 4.0. Tergantung bagaimana generasi muda mau sadar dan mempersiapkan diri mulai sekarang, “ pungkasnya. (real)[:en]Umsida.ac.id – Professor Johny Jeremias, was present at the International Conference on Business Law and Social Sciences (ICLABSS) and Call Paper 2019 which was held at the KH Ahmad Dahlan Auditorium, Campus 1 Umsida. On his occasion, Professor Johny Jeremias said many things would happen to Industry 4.0. According to him, industry 4.0 will affect all life lines, including the matter of data storage which is very closely related to industry 4.0. The business model in the industrial era 4.0 will later become a new business model that emphasizes ease of data access, artificial intelligence, machine learning and deep learning.
As a result, this business model will have a significant impact on education. Where education will be attached to course delivery which can be internet based or hands on. Even with business schools, he said, “Business is a form of educational model innovation, in the future the business education model will pay more attention to more adequate skills,” he said.
This apparently caught the attention of Muhammad Eko, a student of FBHIS management study program, who in the question and answer session asked about the possibility of Indonesia to compete in the 4.0 industry while on the other hand, there were still many Indonesian people who were traditionally minded. Responding to this, Simon Freser University of Canada said, “Humans have the strength to move forward. No matter how traditional the conditions they experience. So of course Indonesia has the same opportunity to compete in the Industrial 4.0 era. It depends on how the young generation wants to wake up and prepare themselves from now on, “he concluded. (real)[:]

Wujudkan Tenaga Kesehatan Sadar Kolaborasi, Umsida Gelar Workshop IPE
April 24, 2024By
Try Out UTBK 2024 FBHIS Umsida