Preparing for the Industrial Revolution 4.0, Mohammad Adam Jerussalam: Muhammadiyah Higher Education Must Continue to Innovate

[:id]Umsida.ac.id – Wakil Ketua Majelis Diktilitbang PP Muhammadiyah, Mohammad Adam Jerussalam Ph D hadir sebagai pembicara utama dalam International Conference Business Law and Social Sciences (ICLABSS) and Call For Paper 2019 yang diselenggarakan Fakultas Bisnis, Hukum dan Ilmu sosial (FBHIS) Umsida(10/10).

Dalam acara tersebut, Mohammad Adam jerussalam Ph D memaparkan tentang Teaching, Research and Development in Industrial Revolution 4.0. Ia mengatakan, “Kekuatan ekonomi lebih berpotensi di tangan anak-anak muda. Sebab para anak muda yang penuh dengan semangat untuk berinovasi dan menunjukkan kreativitasnya dalam menjalankan roda perekonomian,” ujarnya.

Oleh karena itu, untuk mendukung hal tersebut ia berharap Perguruan Tinggi Muhammadiyah dapat menyediakan pembelajaran, penelitian dan pelayanan kesehatan yang memadai. Selanjutnya, Perguruan Tinggi Muhammadiyah diharapkan dapat menjadi tempat untuk mentransfer budaya, pengetahuan dan teknologi sekaligus menjadi pengembang dalam perekonomian. Meski begitu, Mohammad Adam Jerussalam PhD juga berpesan, “Tentu saja banyak hal yang menjadi perhatian dalam menjalankan hal tersebut. Konsekuensinya, Perguruan Tinggi Muhammadiyah harus mampu untuk memberikan inovasi dalam berbagai bidang, baik bidang pendidikan, pengajaran dan pelayanan terbaik,” pungkasnya. (Real)[:en]Umsida.ac.id – Vice Chairman of PP Muhammadiyah’s Diktilitbang Assembly, Mohammad Adam Jerussalam Ph. D was present as the keynote speaker at the International Conference on Business Law and Social Sciences (ICLABSS) and Call For Paper 2019 organized by the Faculty of Business, Law and Social Sciences (FBHIS) Umsida (10/10).

In the event, Mohammad Adam jerussalam Ph D explained about Teaching, Research and Development in Industrial Revolution 4.0. He said, “Economic power has more potential in the hands of young people. Because young people who are full of enthusiasm to innovate and show their creativity in running the economy, “he said.
Therefore, to support this he hopes that Muhammadiyah Universities can provide adequate learning, research and health services. Furthermore, Muhammadiyah Higher Education is expected to be a place to transfer culture, knowledge and technology while also being a developer in the economy. Even so, Mohammad Adam Jerussalam PhD also advised, “Of course many things are of concern in carrying out this. As a consequence, Muhammadiyah Universities must be able to provide innovations in various fields, both in the fields of education, teaching and the best service, “he concluded. (Real)[:]