Lintang Kresnadi: Entrepreneurs Must Have a Customer Journey Funnel

[:id]umsida.ac.id – Pembicara pertama dalam Afternoon Talk, Lintang Kresnadi menyampaikan ada tiga jenis temperatur pasar. “Cold market, warm market,  dan hot market,” ucap founder Urbandelta Sidoarjo.
Menurut Lintang, setiap usahawan harus mempunyai Customer Journey Funnel. “Lead magnet, trip wire, main product,  dan up sell atau cross sell,” ujarnya.
Lintang melanjutkan, “Endorsment perlu dilakukan. Ya memang harus berkorban uang.”
Tapi dampaknya, sambung Lintang, endorsment bisa meningkatkan penjualan dan branding. “Ada risikonya. Kalau mau branding ya harus ada yang dikorbankan.” (inka)[:en]The first speaker in the Afternoon Talk, Lintang Kresnadi said there were three types of market temperatures. “Cold market, warm market, and hot market,” said the founder of Urbandelta Sidoarjo.
According to Lintang, every businessman must have a Customer Journey Funnel. “Lead magnets, trip wires, main products and up sell or cross sell,” he said.
Lintang continued, “Endorsment needs to be done. Yes, you have to sacrifice money.”
But the impact, continued Lintang, endorsement can increase sales and branding. “There are risks. If you want branding, you have to sacrifice something.” (inka)[:]