Hendrik Bayu Admiko: Brand is important, branding is more important.

[:id]umsida.ac.id – Pembicara kedua, Hendrik Bayu Admiko, usahawan dengan berbagai produk yang menarik. Hendrik memulai usaha dengan modal yang minim dan sempat diragukan orang sekitar. Namun, Hendrik terus berusaha dan tidak putus asa.
“Yang bikin nggak sukses itu kebanyakan alasan. Nggak ada modal lah, takut nggak laku lah. Belum dicoba kok sudah pesimis,” ungkap Hendrik, owner Markaz Design.
Brand itu penting, lanjut pemilik usaha Kripik Monster Group, branding lebih penting.
“Jangan belum perang sudah menyerah duluan,” ucap Hendrik.
Mental mahasiswa harus tanpa alasan, sambung Hendrik, dan tanpa rasa malas. “Harus punya mental bisnis. Mindsetnya dulu naik kelas. Mental males, miskin,  dan pesimisnya dibuang.”

1. Pemilik usaha Marcom Fire Chicken berpesan kepada para audien,” Ketika jualan, kumpulkan uangnya untuk pengembangan bisnis. Jangan buat jajan dulu.”

Bagi lima penanya beruntung, tim KSK memberikan voucher vektor. Dari Hendrik, mereka mendapatkan berbagai produk yang bisa dicicipi. (inka)

[:en]The second speaker, Hendrik Bayu Admiko, is an entrepreneur with various interesting products. Hendrik started a business with minimal capital and was once doubted by people around. However, Hendrik continued to try and not give up.
“What makes it not successful is most of the reasons. There is no capital, I’m afraid it won’t sell. I haven’t tried it, but it’s already pessimistic,” said Hendrik, owner of Markaz Design.
Brand is important, continued the business owner of Kripik Monster Group, branding is more important.
“Don’t let the war surrender first,” Hendrik said.
Students must be mentally without reason, continued Hendrik, and without feeling lazy. “Must have a business mentality. His mindset went up in class. His mentality was lazy, poor, and his pessimism was discarded.”

Marcom Fire Chicken’s business owner advised the audience, “When selling, collect the money for business development. Don’t make snacks.”
For the five lucky questioners, the KSK team gave a vector voucher. From Hendrik, they get a variety of products that can be sampled. (inka)[:]