Increase Scientific Article Publication for Umsida academic community, FAI Holds CIFET

[:id]Umsida.ac.id – Dalam rangka meningkatkan kualitas akademik mahasiswa, Fakultas Agama Islam (FAI) Universitas Muhammadiyah Sidoarjo (Umsida) mengadakan International Conference Series 2019, sabtu (21/9).

Bertempat di Aula KH Mas Mansyur kampus 1. Acara ini dihadiri sekitar lima puluh dosen dari berbagai universitas di Indonesia. Selain itu, ratusan peserta dari mahasiswa Umsida juga turut berpartisipasi dalam acara tersebut.

Mengangkat tema confererence on islamic and technology (CIFET) and educational innovation through technological, Society and its application, konfrensi Internasional ini berlangsung dua sesi. Acara ini merupakan wadah bagi para dosen, peneliti dan akademisi untuk mempublikasikan karyanya dalam jurnal terindex.  Dr Istikomah M Ag selaku Dekan fakultas Agama Islam mengatakan, “Harapannya dengan adanya forum ini, publikasi dosen FAI bisa bertambah.” ujarnya saat ditemui tim jurnalis Umsida.

Sedangkan untuk mahasiswa akan mendapatkan wawasan keilmuan baru tentang ekonomi dan keuangan syariah. Acara seminar internasional ini merupakan rangkaian dari CIFET Umsida. Cifet umsida adalah konferensi yang mengundang para profesional, akademisi, cendekiawan independen dan peneliti dari seluruh dunia. Mereka bertemu untuk bertukar gagasan terbaru dan membahas berbagai masalah yang berkaitan dengan sumber bidang keuangan dan teknologi dalam Islam.

Ditemui seusai acara, M Ruslianor Maika MBA selaku ketua pelaksana menjelaskan,”Tujuan dari Seminar ini adalah untuk menginternasionalkan bahasa Indonesia di Cifet. Sehingga bahasa Indonesia dapat diakui sebagai bahasa internasional oleh seluruh dunia.” jelasnya. Ia berharap ke depannya mahasiswa bisa berkontribusi untuk publish artikel ilmiah.(Iis)[:en]

Umsida.ac.id - In order to improve the academic quality of students, the Faculty of Islamic Religion (FAI) University of Muhammadiyah Sidoarjo (Umsida) held the 2019 International Conference Series on Saturday (9/21).

Located in the Hall of KH Mas Mansyur campus 1. The event was attended by around fifty lecturers from various universities in Indonesia. In addition, hundreds of participants from Umsida students also participated in the event.

Taking the theme of the conference on Islam and technology (CIFET) and educational innovation through technological, Society and its application, this International conference lasted two sessions. This event is a place for lecturers, researchers and academics to publish their work in indexed journals. Dr Istikomah M Ag as the Dean of the Islamic faculty, "Hopefully with this forum, FAI lecturer publications can increase," she explained.

As for students, they will get new scientific insights on sharia economics and finance. This international seminar is a series of CIFET Umsida. Cifet umsida is a conference that invites professionals, academics, independent scholars and researchers from all over the world. They met to exchange the latest ideas and discuss various issues relating to sources of finance and technology in Islam.

Met after the event, M. Ruslianor Maika MBA as the chief executive said, "The purpose of this Seminar is to internationalize Indonesian in Cifet. So that Indonesian can be recognized as an international language by the whole world," he explained. He hopes that in the future students can contribute to publishing scientific articles. (Iis)

[:]