34th Graduation Ceremony, Umsida Officially Release Candidate Enlightenment

[:id]Umsida.ac.id – Gelar Wisuda ke -34, Umsida luluskan 851 wisudawan dari program Diploma, Sarjana dan Pascasarjana(26/10). Sebanyak 433 wisudawan dari Fakultas Psikologi dan Ilmu Pendidikan (FPIP) dan Fakultas Sains dan Teknologi (FST) di wisuda hari ini, dibuka langsung oleh rektor Umsida Dr Hidayatullah Msi. Sementara 418 Wisudawan dan Faultas Agama Islam (FAI), Fakultas Bisnis, Hukum dan Ilmu Sosial (FBHIS) serta Fakultas Ilmu Kesehatan (Fikes) akan diwisuda esok hari. Turut hadir pula Pimpinan Wilayah Muhammadiyah Jawa Timur Dr Muhammad Saad Ibrahim MA, Kepala LLDIKTI Wilayah VII Jawa Timur Prof Dr Ir Soeprapto DEA, dan dilanjutkan orasi Ilmiah oleh Rektor Pertama Umsida yang kini menjadi Utusan Presiden Prof Dr Syafiq A Mughni MA
Dalam kesempatannya, ia mengatakan “Umsida telah melakukan banyak perbaikan di berbagai aspek. Ini merupakan bentuk komitmen Umsida untuk terus memberikan kontribusi terbaik bagi umat,” pungkasnya. Ia juga berharap, lulusan Umsida dapat terus menebar manfaat dengan bekal yang telah diperolehnya selama menempuh pendidikan di Umsida. Hal senada juga diungkapkan Ketua Panitia Wisuda, Evi Rinata S St Mkeb. Ditemui usai acara di Auditorium KH Ahmad Dahlan Kampus 1 Umsida, ia mengatakan, “ Setelah melihat sejarah panjang Umsida, Kita patut berbangga atas apa yang telah dicapai hingga saat ini. Semoga, apa yang telah Bapak Ibu dosen berikan selama menempuh pendidikan di Umsida dapat menjadi bekal untuk terus memberikan pencerahan kepada siapapun dan dimanapun,” pungkasnya. (Nisa/Real)
 [:en]Umsida.ac.id – 34th Graduation Degree, Umsida graduated 851 graduates from Diploma, Bachelor and Postgraduate programs. A total of 433 graduates from the Faculty of Psychology and Education (FPIP) and the Faculty of Science and Technology (FST) at the graduation ceremony today, were opened by Umsida Rector Dr. Hidayatullah Msi. While 418 Graduates and Islamic Religious Faultas (FAI), the Faculty of Business, Law and Social Sciences (FBHIS) and the Faculty of Health Sciences (Fikes) will graduate tomorrow. Also present was the Chairman of the East Java Muhammadiyah Region Dr. Muhammad Saad Ibrahim MA, Head of LLDIKTI Region VII East Java Prof. Dr. Ir Soeprapto DEA, and continued with a scientific oration by the First Chancellor of Umsida who is now the Presidential Envoy Prof. Dr. Syafiq A Mughni MA.
On his occasion, he said, “Umsida has made many improvements in various aspects. This is a form of Umsida’s commitment to continue to provide the best contribution to the people, “he concluded. He also hopes that Umsida graduates can continue to spread the benefits they have gained while studying at Umsida.
The same thing was also expressed by the Head of the Graduation Committee, Evi Rinata S St. Mkeb. Met after the event at the KH Ahmad Dahlan Auditorium at Umsida Campus 1, She said, “After seeing Umsida’s long history, we should be proud of what has been achieved to date. Hopefully, what you have given lecturers during your education at Umsida can be a provision to continue to provide enlightenment to anyone and anywhere, ” She concluded. (Nisa / Real)[:]